1. Anasayfa
  2. Otomobil Haberleri

2024 Model Mercedes-Benz GLE Yenilendi!

2024 Model Mercedes-Benz GLE hibrit motor seçeneği ile geliyor. Eşsiz tasarımı ve ilgi çekici teknik detayları ile çok konuşulacağa benziyor.

2024 Model Mercedes-Benz GLE Yenilendi!
2024 Model Mercedes-Benz GLE
0

Mercedes-Benz‘in SUV modeli GLE araç tutkunları tarafından bir hayli sevilmiştir. 2024 model olarak tanıtılan birbirinden güzel araçlar tasarımlarıyla adeta mest etti. Teknik özellikleri de göz ardı edilecek gibi değil.

Otomotiv sektörünün en önemli isimlerinden Mercedes-Benz GLE 2024 model yelpazesini görücüye çıkardı. Mevcut modele göre daha gelişmiş özelliklere sahip olan bu otomobil, hayranlarını oldukça etkileyecek. Mercedes-Benz GLE serisinin tasarım ve teknik özelliklerine yakından bakalım.

2024 Mercedes-Benz GLE, tasarım olarak pek farklı görünmüyor. Ancak ön ızgara yeniden tasarlandı. Yeni model, merkezi olarak bölünmüş bir ızgaraya ve ek krom detaylara sahip. Öte yandan ön ve arka farlar sizi güncel Mercedes-Benz GLE ile aynı yapıyla karşılıyor.

İşte Merakla Beklenen 2024 Model Mercedes-Benz GLE

İşte Merakla Beklenen 2024 Model Mercedes-Benz GLE
İşte Merakla Beklenen 2024 Model Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE serisinin iç tasarımında önemli değişiklikler var. Bu değişiklik yeni bir direksiyon simididir. Sürücüler artık bilgi-eğlence ekranını direksiyonun arkasındaki dokunmatik düğmeleri kullanarak kontrol edebiliyor. Ayrıca bu dokunmatik butonlar üzerinden ekran kontrolü de yapılabilmektedir. Ek olarak aracın merkezi olarak konumlandırılan gösterge ekranı ve bilgi-eğlence ekranı tek bir panel üzerinde görülebiliyor. Mercedes, her iki ekranın da 12.3 inç olduğunu söylüyor.

Mercedes-Benz GLE
Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE 2024‘ün en önemli yenilikleri kaputunun altında gizli. GLE 400e 4Matic adlı serideki bir model, bir plug-in hibrit motor seçeneğine sahip olacak. 134 beygirlik elektrik motoru ile 2.0 litrelik motorun bir araya geldiği hibrit sistem, toplam 381 beygir güce ulaşıyor. Mercedes, aracın 0’dan 100 km/s hıza 5.8 saniyede çıkabileceğini açıkladı. Bu arada; bataryanın kaç kilometre sağlayacağı ise bilinmiyor.

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz‘in 2024 model arabası, bu aracı arazide kullanan tüketiciler için birçok yenilik sunuyor. Örneğin, GLE 580’i satın alırsanız, sürüş yüksekliğini 3 cm daha yükseltmenizi sağlayan özel bir paket alırsınız. Ayrıca karavan gibi araçlara römork bağlayan kullanıcılar, Mercedes-Benz’in gelişmiş yönlendirme sistemleriyle benzersiz bir deneyim yaşayacak. Navigasyon, çekilen bir römork için en iyi rotayı otomatik olarak gösterir. Ek olarak, 2024 Mercedes-Benz GLE serisinde, bir römorkla geri gitmeye çalışan sürücüler için ek görsel yardımcılar mevcut olacak.

Bu sayede 2024 Model Mercedes-Benz GLE konusuna ve diğer detaylara değinmiş olduk. Daha fazla otomobil haberi için bizi takip etmeyi unutmayın. Tüm soru, öneri ve görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmından iletebilirsiniz.

Gazi Ünivertesi Otomotiv Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Bir çok markanın Servis Danışmanı olarak başladığım yolculuğumda, önce Servis Sorumlusu daha sonra da Satış Sonrası Bölge Sorumlusu poziyonlarında görev yaptım. Gönüllük esası kapsamında deneyimlerimi, tecrübelerimi Vites.NET Güncel otomobil bloğunda paylaşıyorum.

Yazarın Profili