1. Anasayfa
  2. Yeni Arabalar

2024 Range Rover İncelemesi  | O En Popüler SUV!

2024 Range Rover İncelemesi  | O En Popüler SUV!
Range Rover 2024 incelemesi
0

2024 Range Rover lüks otomobil üreticilerinin gösterişli SUV’ları pazarladığı bir dünyada, bu sektörün öncüsü konumunda yer alır. Sürücülere gerçek bir lüks SUV’un varlığını hatırlatıp bir şaheser ortaya sunan marka her zaman Range Rover‘dır.

Range Rover; stilin, lüksün ve arazi kabiliyetinin zirvesidir. Modelin Eylül ayında medyaya ilk kez tanıtılmasında, Land Rover Baş Kreatif Sorumlusu Gerry McGovern özel bir röportajda, yeni Range Rover hakkında şunları söyledi: “Tasarımı oluştururken, bu aracın nefes kesici bir şekilde modern görünmesini ve mutlak öze geri dönmeyi istedik ve bunu da başardık”

2024 Range Rover Genel Bakış

2024 Range Rover Cömert ve cüretkâr bir şekilde yeniden tasarlanırken kısa ve uzun dingil mesafeli modeller, iki güç aktarma organı ve daha gösterişli ama modernist bir tasarımla geri dönüyor.

Land Rover, Range Rover’ı kısa veya uzun dingil mesafeli SE, Autobiography, First Edition ve SV modelleriyle karşımıza çıktı. Hepsinin beş kişilik SUV’lar olduğunu ve 7 Kişiliklerden uzak durduğunu belirtebiliriz. Her hangi bir Land Rover’dan beklenen gerekli off-road yeteneklerine sahip olsa da, Range Rover’ın birincil görevi kraliyet ailesi üyelerini, CEO’ları, ünlüleri ve diğer yüzde 1’lik seçili insanları muhteşem bir şekilde taşıyarak, bir malikânenin çimlerinde ağır adımlarla ilerlemek olacaktır. Bu araç her arazide kullanılabilen bir limuzindir.

Rand Rover 2024 Dış Görünüm

Rand Rover 2024 Dış Görünümünde çarpıcı farklılıklardan söz edemeyiz. Ancak ayrıntıları düşürseniz, çok şeyin değiştiğini göreceksiniz. Yeni model, indirgeyici tasarımın, özellikle arka kısımda, belirgin şekilde güçlü bir görsel çizginin, araca anında bir kimlik kazandırdığı, etkinleştirilmedikçe görsel olarak gizlenen stop lambalarını barındırırken bile, gereksiz ayrıntıları ortadan kaldıran çarpıcı bir duruş sergiliyor.

Araçtan uzak durduğunuz ve kilidini açmadığınız sürece, kapı kolları gizli bir şekilde içe konumlandırılmış. Siz yanına yaklaşıp kilidini açtığınızda da seri bir şekilde dışarıya çıkarak, otomobile biniş imkanı tanıyor. 2024 Range Rover 395 beygir gücü ve 406  tork değerine sahip 3.0 litrelik turboşarjlı sıralı 6 hafif hibrit sistemle donatılmıştır. Arkaya doğru hafifçe incelen tasarımı da aerodinamiğe estetik kattığını ve ona mükemmel bir tarz kattığını gözlemek mümkün.

Arka kısmın daha belirgin ve sert olduğunu, ona daha güçlü bir stil duruşu kazandırdığını da söyleyebiliriz. Krom yan kaplama yüksekliği vurgulayan güçlü bir dikey öğe olarak yeniden tasarlandı.

Range Rover 2024 İç Mekan

Range Rover 2024 İç Mekanı dış kısımda görülen modernist tasarımın izlerini taşıyor. Ambiyansı kesinlikle kusursuz.  Range Rover’ı baştan çıkaran ahşap ve deri karışımıyla kaplamılar. Koltuk kumaşlarında anlaşmış oldukları otomobil üreticisi olan Ultrafabrics ve Kvadrat, yün karışımı birinci sınıf tekstil imal etmiş. Bu tabi ki Rand’a özel tasarım!

Yeni araçları, Meridian ses sistemi ile birlikte sipariş ettiğinizde, aracın iç kısmının algılanan inceliğinin yanında, dikkate değer bir fark yaratan, gürültü önleyici koltuk başlıkları ile birlikte geliyor.

“Hafif hibrit seçeneğiyle gelen yeni model, Ute’nin gelişimini sürdürüyor.”

Uzun dingil mesafeli SV, yatırılabilen bir arka koltuk, eğlence sistemi, açılır tepsi masası ve kristal bardaklara sahip küçük bir buzdolabı ile, kullanışlı olduğunu kesin.  Gösterge panelinin en önemli parçası, artık ekranda bir düğmeye basıldığında dokunsal geri bildirim sağlayan Land Rover’ın yeni Pivi Pro bilgi-eğlence sistemidir.

2024 Range Rover
2024 Range Rover

Rand Rover 2024 Motor İncelemesi

Range Rover 2024 iki motor seçeneğiyle beraber geliyor. Giriş seviyesi olan en baz modeli, kısa dingil mesafeli beş koltuklu P400 SE, Land Rover’ın 48 volt hibrit sistemli turboşarjlı 3.0 litrelik Ingenium sıralı 6 silindirli motoruyla tasarlanmış . 395 beygir gücü ve 406 tork gücüne sahip.

8 vitesli otomatik şanzıman, 4*4 yani 4 çeker özelliği, arazi tepki sistemi ve uyarlanabilir havalı süspansiyon standart olarak geliyor.

3.0 litrelik sıralı 6  silindirli Plug-In Hibrit versiyonu, 2024′ sonlarına doğru satışa sunulacak ve 434 beygir güç ve 137 km/s’ye varan hızlarda 100 km’ye kadar saf elektrikli sürüş imkanı sağlayacak. Bataryalı elektrikli model 2024’te geliyor.

Hatırlatma : Özel Plaka fiyatlarını incelediniz mi? Bu harika araca, harika bir plaka yakışır!

Rand Rover 2024 Güvenlik Testi ve Teknolojsi

Dünyaca bilinen Euro NCAP henüz Range Rover’ı çarpışma testi tabi tutmadı. Firma bu alanda aracı güvenliklerle donatmış. Standart sürücü destek güvenlik sistemleri arasında önden çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, kör nokta uyarısı, şeritte kalma yardımı, trafik işareti tanıma ve park etme yardımı gibi özelliklerle donatılmış

Teknoloji söz konusu olduğunda, kablosuz Apple CarPlay, Android Auto ve Amazon Alexa’nın yanı sıra navigasyon, kablosuz akıllı telefon şarjı, SiriusXM uydu radyosu, Land Rover’ın Pivi Pro kullanıcı arabirimini kullanan 13,1 inç bilgi-eğlence ekranı ve 13,7 inçlik dijital gösterge paneli standart olarak geliyor. Çift arka koltuk 11,4 inç ekranlar ve 35 hoparlörlü Meridian ses sistemi isteğe bağlı ek ödemeyle temin edilebilir.

Rand Rover 2024 Genel İzlenim

Range Rover 2024, kusursuz yapı kalitesi ve ayrıntılara gösterilen inanılmaz özeniyle, kraliyet ailesine uygun, gösterişli ve hoşgörülü bir model olduğunu kanıtladı.  Dikkat çekici derecede sessiz. Virajlarda arka tekerlek yönlendirmesi dengeyi artırırken, oldukça çevik bir taşıma sağladığı için Range Rover 2024‘ın küçülen bir hareket yaptığını göreceksiniz.

Off-road’ı çamurlu, ıslak ve yapışkan bir patikaya sokan Range Rover, bu yolun üstesinden oldukça rahat bir şekilde geldi. Ancak Range Rover, aracın önünü ve yanında görüş sağlayan kameralar, uzun nesneleri temizlemek için fazladan birkaç inç yükselten süspansiyon, üç fitlik sudan geçme yeteneği sayesinde sizi gerçekte olduğunuzdan daha iyi bir sürücü yapıyor. Sürücünün direksiyona konsantre olmasını sağlayan, hız sabitleyici sistemi de bulunuyor. Bu yüzden gaz pedalının yerini unutabilirsiniz.

  • Artıları:  2024 Range Rover Modernist tarzda. Llağanüstü arazi kabiliyeti mevcut ve çok konforlu
  • Eksileri:  2024 Range Rover 2022’de çok daha yüksek rakamlarla satılacak. Hibrit motorun gaz motoru sesinin fazla oluşu da olumsuz diyebileceğimiz yanları arasında

Rand Rover 2024 Fiyat Listesi

Rand Rover 2024 Fiyat Listesi ülkemize henüz gelmediği için net değil. Fakat yurt dışında 104.500$’dan rakamlarla satışa sunuluyor. V-8’i seçmek isterseniz de 2024 Rand Rover ‘ın 122.800 $ opsiyonların başlangıç fiyatı

Ancak dikkatli olun, Land Rover, 2024’te 2024 modeli olarak gelen önceki Range Rover’ı satmaya devam ediyor. Yeni beşinci nesil Range Rover‘ın neden 2024 olarak adlandırılmadığı da tam bir bilinmezlik.

O.D.T.Ü İletişim Fakültesinden mezun oldum. Bir çok markanın Satış Danışmanı olarak başladığı yolculuğumda, önce Satış Sorumlusu daha sonra da Satış Bölge Sorumlusu pozisyonlarında görev yaptım. Gönüllük esası kapsamında deneyimlerimi, tecrübelerimi Vites.NET Güncel otomobil bloğunda paylaşıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir