1. Anasayfa
  2. Otomobil Haberleri

Japon Araba Markaları Hangileri? ** 2024 Güncel Marka Listesi!

Japon Araba Markaları Hangileri? ** 2024 Güncel Marka Listesi!
Honda CRV 2023
0

Japon Araba Markaları Hangileri? Son dönemdeki atılımların da etkisiyle Güvenilirlik ve sağlamlıkaçısından kendilerini ön plana çıkartmayı başaranJapon marka araba modelleri otomobil almak isteyen kullanıcılar tarafınca yoğun bir şekilde araştırılıyor. Japon markaları Listesinde Toyota gibi Global ve bilinir markalar başı çekerken, okurken “Hadi ya… Bu da mı Japon’muş!” diyeceğiniz markalar olduğuna eminiz. En iyi Japon araba markaları listemiz sizlerle…

Japon Araba Markaları Nelerdir?

Japon Araba Markaları Listesinde en iyilerine torpil yapıp öncelikle değinsek de bilinen ama Japon odluğunun farkında olmadığınız modellere de değindik. Otomobiller hakkında kısa tanıtımlar yaparak, daha da bilinçlenmenizi sağlayacağız. Geniş model seçenekleri, kullanmış oldukları kaliteli malzeme yapısı ve güçlü motor seçenekleriyle kendisini ön plana çıkartmayı başaran japon araçları!

Toyota

Toyota markasına Japon Araba Markaları listenin en başında yer vermezsek ayıp etmiş oldurduk. Dünyanın en çok üretilen araba markalarından birisi olan Toyata’ yı dünyanın hemen her yerinde görebilirsiniz. Firmanın efsane Sedan kasası olan Corolla Modeli sınıfından “Dünyanın en çok satılan aracı” unvanını da elinde tutuyor.  Ayrıca Benzinli motor seçeneklerine “Hibrit” opsiyonu ekleyen de ilk firma. Bu sistem sayesinde yakıt değerlerini oldukça düşürdü. Benzinli motorlarda yakıtın çok pahalı olmasından kaynaklı, araç sahiplerinin LPG takma girişimi yerine Elektrik desteğini kullanma şansını elde etti.

Bu sayede hem güvenlik, hem yakıt ekonomisi hem de popülizm açısından büyük bir geri dönüş elde edilmiş oldu.

Honda

Honda, firmasının da hem bilinirlik hem de kullanılabilirlik açısından Toyota firmasından hiç de geri kalır yanı yok. Fakat şunu itiraf etmeliyiz ki her ne kadar ülkemizde çok sayıda tercih edilse de dünya genelindeki trajlara baktığımızda Toyota markasının gerisinde kalıyor. Tabi, bu durum Honda’nın kötü bir marka olduğu anlamına da gelmez. Firmanın fiyat stratejisi Toyota’nın bir tık üzerinde olması, yaşanan bu durumun küçük bir özeti.

1948 yılında Soichiro Honda firma Japonya’da faaliyete başlamıştı. Her ne kadar bu tarihte kurulsa da aslında bir otomobil markası değil, motosiklet markasıydı. Günümüzde de Motorsiklet markalarının öncüsü olan firma, otomotiv sektöründe de oldukça iddialı konumda. Özellikle de Civic modeliyle bütün dünyayı kasıp kavurduğundan söz edebiliriz.

Nissan

Nissan’ın adında bile “Japonya” kokuyor. Nis san iki kelimenin birleşiminden oluşur ve Japınca ‘da “Dürüst Samuray” anlamına gelir.Dürüst samurayların Japon kültüründe oldukça önemli bir misyonu bulunur. O da Verilen emanet, sorumluluk ya da görevi canı pahasına idrak etmek/gerçekleştirmek üzerinde kurulu. Anlayacağınız Nissan da otomotiv sektöründe bu felsefeyi misyon edildi.

Her ne kadar ülkemizde ilk yıllarda orta sıralarda yer alsalar da Renault’la yapmış odlukları ortaklı onları pazarda ciddi bir konuma taşıdı. Qasqai, Juke biri SUV araçlarda ciddi bir satış başarısı var. Binek serisi şimdilik çok revaçta diyemeyiz ama bu konuda da yavaş ve emin adımları bulunmaktadır.

Suzuki

Suziki, markalar arasında en eski olanı. 100 yılı aşkın bir tarihi var. Firmanın en önemli yüzü “Vitara” Suzuki vitara ile SUV sekmentinde oldukça tatminkar satış rakamlarına ulaştılar. Fakat diğer modellere ilgi çok fazla yok. Firma da bulun bilincinde olacak ki son dönemlerde diğer modellerine de gerek reklam gerekse de teknoloji anlamında yatırım yapıyor. Bir süre sonra bu yatırımlardan sonuç alacağına da eminiz.

Mazda

Mazda özellikle de 2000’li yılların başında piyasaya hareketli bir giriş yaptı. Dönemin kuş serili araçlarına 323 modeliyle kafa tutmayı başardı. Halen sokaklarda diri bir şekilde geziniyor. Ondan sonra uzun bir dönem sessiz kalan firma Mazda 3 kasasıyla tekrar piyasaya çıktı. Bu aracın da çok sattığından söz edebiliriz. Peşinden 6 serisi derken, SUV kategorisinde de yatırımlarına başladı.
Japon araç markaları arasında bu büyük firmalar dışında, aşağıdaki markaları da sayabiliriz.

  • Isuzu
  • Subaru
  • Daihatsu
  • Mitsubishi
  • Lexus

Ülkemiz pazarını baz alırsak, Isuzu ticari sektörde kendine biraz yer edinirken Mitsubishi binek alanda kısmen pazara giriş yapabildi. Fakat gerek bilinirlik gerekse de satış rakamlarını incelediğimizde bu markalarının hem ülkemiz hem de dünya genelinde diğer markaların çok çok gerisine kaldığından da söz edebiliriz.

Japon Arabalarının Markalarının Ortak Özellikleri Nelerdir?

Japon Arabalarını Markalarının Ortak Özellikleri sizler için listeledik. Bu durum ülke bazında artık bir kültür olmuş ve mümkün odluğunca rivayet etme çabasına girmişler.

  • Japon Araba Markaları genel anlamdaendüstrisi iyi tasarlanmış araç olarak ön plana çıkarlar. Bu nedenle de Japon arabalar, yerel markalarda bile teknolojik, üstün özelliklerle donatılmaktadır.
  • Japonlarda güvenlik olmazsa olmaz! Bu felsefe kapsamında araçlar tasarlanır ve üretilir. Hemen hepsi Euro EURO NCAP testinden üstün puanlar almayı başarır.
  • Japon araçları uzun ömürlüdür kolay kolay bozulmazlar. Bu nedenle de ustalar sevmezler. ?
  • Motorları oldukça kuvvetli olmasına rağmen yakıt değerlerinin düşük olduğundan söz edebiliriz.

Japon Araba Markaları konusunda aklınıza takılan, sormak istediğiniz konuları ya da deneyimlerinizi YORUMLAR bölümünden paylaşırsanız yayınlamaktan mutluluk duyarız.

Japon araba markaları hangileridir?

Japon araba markaları arasında en bilinir olanları “Toyota, Honda ve Nissan” şeklinde sıralayabiliriz. Fakat, ülkenin farklı isimlerde bir çok aracı mevcut. Tüm bunları yukarıda sizler için listeledik.

En sorunsuz Japon aracı hangisidir?

En sorunsuz Japon aracını CarMD firması (Amerikan Şirketi) MAZDA olarak açıkladı. Motor ve karoseri aksamlarına göre yapılan testlerde Mazda ipi göğüsledi.

O.D.T.Ü İletişim Fakültesinden mezun oldum. Bir çok markanın Satış Danışmanı olarak başladığı yolculuğumda, önce Satış Sorumlusu daha sonra da Satış Bölge Sorumlusu pozisyonlarında görev yaptım. Gönüllük esası kapsamında deneyimlerimi, tecrübelerimi Vites.NET Güncel otomobil bloğunda paylaşıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir