1. Anasayfa
  2. Yeni Arabalar

2023 Bugatti Chiron Super Sport İncelemesi

2023 Bugatti Chiron Super Sport İncelemesi
2023 Bugatti Chiron Super Sport
0

2023 Bugatti Chiron Super Sport‘u kullanma olasılığı ne kadar heyecan verici olsa da, bu konuda melankolik bir duyguya kapılmamak da zor.

Chiron’un başka bir varyantı, sadece piste özel Bolide geliyor olsa da, marka ve otomobil için bir dönemin sonu geliyor. Artık elektrikli süper otomobil girişimi Rimac, şirkette kontrol hissesine sahip olduğuna göre, bu hiç şüphesiz tamamen içten yanmalı bir motorla çalışan son Bugatti olabilir.

2023 Bugatti Chiron Super Sport

Bugatti Chiron Super Sport, zaten güçlü ve zaten pahalı olan Bugatti Chiron’un daha güçlü, daha pahalı versiyonudur. Benzinle çalışan arabalar tarihe karışmaya başlarken, doğaüstü, cüretkar bir hazzın son bir uluması gibi.

2023 Bugatti Chiron Super Sport‘un gövdesi, daha iyi aerodinamik için 25 cm daha uzundur.

Apple CarPlay ister misiniz? Bilgi-eğlence dokunmatik ekranı? Ya sürücü yardım sistemleri? Unutun gitsin. Bu arabayı onlar olmadan idare edebilmelisiniz.

16.10.23Z23

Dış mekan

Super Sport’un gövdesi, yüksek hızda daha iyi aerodinamik için 25 cm daha uzundur ve hızınıza bağlı olarak farklı seviyelerde ve açılarda açılan bir spoyler içerir.

Bu arabanın dışının her parçası, hava akışını en üst düzeye çıkarır; ön cam silecek kolları bile karbon fiberden yapılmıştır. Ve altı egzoz çıkışı var. Chiron Super Sport’un ısmarlama Pilot Sport Cup 2 lastikleri, azami hız sadece 436 km olmasına rağmen 496 km/h’a kadar dayanıklıdır.

İç mekan

Bir sürücünün ihtiyacı olan her şey önlerinde bulunuyor. İçeride, bu devasa makineyi kullanırken, sizi rahatlatmak için tasarlanmış iki kişilik bir kabin bulacaksınız. Düz tabanlı direksiyon simidi, açık bir şekilde tasarlanmış gösterge paneli gibi hoş karşılanır. Burada sizi sürüş güvenliğinden uzaklaştıracak gösterişli grafikler bulunmuyor.

Bakışlarınızı orta konsola çevirin ve klimayı kontrol etmek için dört düğme tarafından karşılandığınızı göreceksiniz. Ancak sizi sürüşten uzaklaştıracak bilgi-eğlence ekranı yok.

Aktarma organı

2023 Bugatti Chiron Super Sport’ta altı egzoz çıkışı bulunur. Sürücünün arkasına yerleştirilmiş, aracın ortasına monte edilmiş 8.0 litrelik dört turbo şarjlı 64 valfli W-16, 7 vitesli çift kavramalı şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe yüklenen 1.578 beygir gücü ve 1.180 tork üretiyor. .

Bugatti ayrıca çeşitli sürüş modları ile gelir. Standart sürüş modu EB modudur. Ancak Autobahn ve Handling sürüş modları da vardır; sonuncusu, otomobilin sürüş yüksekliğini düşürdüğü için pistte kullanım için en uygundur. Ayrıca, hızlı tümsekleri ve agresif eğimli yolları geçmek için, arabanın sürüş yüksekliğini artıran bir Kaldırma modu da bulunuyor.

Güvenlik ve Teknoloji

Bugatti Chiron Super Sport’un orta konsolunda bilgi-eğlence dokunmatik ekranı bulunmuyor.

Herhangi bir sürücü yardım güvenlik sistemi beklemeyin. Benzer şekilde, bilgi-eğlence ekranı, Apple CarPlay veya Android Auto özelliği de yoktur. 

Ne Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği ne de Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Chiron Super Sport’u çarpışma testine tabi tutmadı.

merhaba

Sürüş Gösterimleri

2023 Bugatti Chiron Super Sport’un kesinlikle acımasız bir ivmeye sahip olmasını beklersiniz. 100 km/s hıza ulaşmak 2,3 saniye sürer ve gözleriniz yuvalarınızda geriye doğru bastırılıyormuş gibi hissedilen g-kuvvetleri üretir. Hız ve güç miktarı neredeyse anlaşılmaz.

Evet, bir Bugatti’den bekleyeceğiniz ses ve mekanik senfonini kabinde duyuluyor.  Bugatti Chiron Super Sport, viraj alırken düz kalma özelliği veya keskin, hafif direksiyon karakteri ile sizi şaşırtmayacak. Aslında sizi şaşırtacak olan, bu arabayı sürmenin ne kadar kolay olduğudur.

Bazı süper arabalar, hızları ne olursa olsun, performanslarını elde etmek için sizi zorlu bir süreçten geçirir. Ama bunu bir Bugatti’de asla yapmazsınız. Bu süper kızağı sürmek, saf bir zevk ve inanılmaz derecede zahmetsizdir. Belki de bu aracın en büyük sürprizi budur.

O.D.T.Ü İletişim Fakültesinden mezun oldum. Bir çok markanın Satış Danışmanı olarak başladığı yolculuğumda, önce Satış Sorumlusu daha sonra da Satış Bölge Sorumlusu pozisyonlarında görev yaptım. Gönüllük esası kapsamında deneyimlerimi, tecrübelerimi Vites.NET Güncel otomobil bloğunda paylaşıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir